skip to Main Content
Приймальна: 057 740-72-90 Відділ збуту: 050-327-66-83 order@rkf.com.ua

Картон в листах та рулонах: у яких сферах він використовується?

Картон сьогодні – універсальний матеріал. Ми навіть зазвичай не помічаємо цього, але стикаємось із ним насправді щодня. Упаковки, палітурки книг, деталі меблів та навіть елементи деяких головних уборів і не тільки виготовляються з різних видів картону. Цей матеріал міцний, недорогий, надійний. Але для кожної цілі підходить певний його вид. Щоб знати, який картон потрібен саме вам, потрібно добре розібратись у класифікації. Насправді це легше, ніж здається.

Де застосовується картон для упаковок?

Як видно з назви – у виготовленні тари та картонних коробок. Через це він має бути міцним та жорстким, витримувати механічні пошкодження та сильні навантаження. Більш вузька сфера застосування залежить від використовуваної для виготовлення матеріалу сировини:

  • целюлозний картон найкраще підходить для пакування харчових продуктів, кондитерських виробів та виробів парфумерної промисловості;
  • макулатурний картон використовують для упаковки канцтоварів, а також товарів взуттєвої, косметичної та харчової промисловості;
  • целюлозно-деревний картон є універсальним, тому може застосовуватися в усіх сферах.

Для зручності покупців виробники пропонують два різновиди цього матеріалу: рулонний картон і флатований. Багато хто вибирає перший варіант, адже це більш економічно: можна відмотати потрібну кількість, тим самим мінімізувавши кількість відходів. Він також абсолютно універсальний і надзвичайно гнучкий, ефективно захищає делікатні вантажі при перевезенні.

У тих випадках, коли потрібні уже попередньо нарізані листи, вам підійде флатований. Його часто використовують як прокладку при різних з’єднаннях (наприклад, фланцевих). Також саме він застосовується для виготовлення підкладок картин, написаних масляними фарбами, папок, гаманців, портфелів та інших галантерейних виробів. Підходить він і для виробництва упаковок та меблів.

А як щодо палітурного картону?

Так, він теж може використовуватися для пакування, але основне його призначення – це обкладинки книг та щоденників, блокнотів та альбомів. Також з нього роблять пазли, настільні ігри. Такий картон дуже міцний, а при виготовленні обов’язковим є дотримання певних вимог. Так, поверхня листів має бути рівною і гладкою, а самі листи – щільними, стійкими до розшаровування, шорсткими. На них добре наноситься клей та фарби, легко робиться тиснення. Використовувати палітурний картон за потреби можна кілька разів – він довговічний, не рветься і не ламається, якщо лише не докласти додаткових зусиль чи якщо дотримуватися правил експлуатації.

Як замовити флатований картон та інші види цього матеріалу в АТ «Роганська картонна фабрика»?

Скористайтесь будь-яким зручним для вас способом: надішліть електронний лист на вказаний в шапці сайту і-мейл, зателефонуйте за вказаним у розділі контактів номером або ж заповніть форму зворотного зв’язку, і наші менеджери передзвонять вам найближчим часом для обговорення усіх деталей.

Back To Top

    Замовити дзвінок:


      Book a call:


        Заказать звонок:


          Zarezerwuj rozmowę: