skip to Main Content
Приймальна: 057 740-72-90 Відділ збуту: 050-327-66-83 order@rkf.com.ua

Палітурний картон: особливості виготовлення та використання

Картон сьогодні використовується у багатьох сферах промисловості: харчова, фармацевтична, меблева, галантерейна… З нього роблять і упаковки, й елементи меблів, і пазли, і рекламні конструкції, і багато іншого. Винятком не є і палітурний картон. Він надзвичайно міцний і може використовуватись як у вищевказаних сферах, так і за прямим призначенням – для виготовлення обкладинок книг, альбомів, щоденників, блокнотів, а також папок, швидкозшивачів, посвідчень тощо.

Як створюється картон для палітурок?

Для виготовлення цього матеріалу використовують макулатуру та целюлозу, а в суміш також додатково вводиться клейка каніфольна суміш. У зв’язку з більш грубою обробкою деревини він більш темний, ніж звичайний папір, а також має шорстку структуру. Завдяки їй він добре сприймає клей і фарбу, на нього чудово кріпляться різні матеріали та декоративні елементи.

За вмістом сировини розрізняють три марки такого картону. Це А, Б та ПКС (палітурний картон склеєний). Так, перший відрізняється високим вмістом целюлози та деревної маси і не розклеюється, за рахунок чого широко застосовується при виробництві пазлів і є чудовим варіантом для багаторазового використання. На ньому також друкують різні витвори мистецтва.

Інші дві марки містять виключно небілену целюлозу. Виготовлення ПКС має також свої особливості. Зокрема, для склеювання використовується лише спеціально призначений для цієї процедури каніфольний клей. Також залежно від сфери використання та клімату додаються різні антисептики проти мікробів та комах.

Завдяки використанню лише волокон грубого помолу картон палітурний виходить пористим, легко ламається при згинанні та ріжеться, але при цьому є стійким до механічних пошкоджень. Його поверхня рівна і гладка, а самі листи легко просвердлюються та зшиваються, з ними просто працювати.

Чому варто купити щільний картон?

Він вважається одним із найміцніших видів цього матеріалу і має безліч переваг:

  • хороші показники щільності та жорсткості;
  • стійкість до впливу вологи та забруднень, до навантажень;
  • відсутність слідів у місцях згину;
  • доволі низька ціна та простота у використанні.

Застосовується такий картон, окрім вищезгаданих сфер, і в ролі пакувального матеріалу для алкоголю та сигарет. У меблевій сфері з його допомогою додають жорсткості деяким виробам. Також він є основним вибором виробників при виготовленні задніх стінок картин та рамок. В поліграфії та палітурній справі з нього не лише роблять обкладинки безпосередньо, але й застосовують для надання їм міцності та жорсткості. Крім того, використовується картон і в рукоділлі (особливо скрапбукінг).

Як купити картон палітурний в АТ «Роганська картонна фабрика»?

Для оформлення покупки потрібно зв’язатись із нашими менеджерами. Зробити це можна трьома способами: залишити свій номер у формі зворотного зв’язку, відправити лист на електронну пошту або ж скористатись телефоном, вказаним у розділі контактної інформації.

Back To Top

    Замовити дзвінок:


      Book a call:


        Заказать звонок:


          Zarezerwuj rozmowę: